Simtel Team vizează venituri consolidate de 394,3 milioane de lei și un profit net de 35,1 milioane de lei în 2024

Comunicate de presă
simtel_blog_main

București, 26 martie 2024 – Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, vizează în 2024, la nivel consolidat, venituri operaționale de 394,3 milioane de lei, EBITDA de 49,2 milioane de lei și un profit net de 35,1 milioane de lei. Bugetul de venituri și cheltuieli la nivel consolidat pentru anul 2024 include rezultatele preconizate a fi generate de Simtel Team S.A. și principalele companii în care Simtel Team S.A. deține participații: Simtel Solar S.R.L. din Republica Moldova (100%), ANT Power Energy S.R.L (51%), Agora Robotics S.R.L (51%), Custom Soft Solutions S.R.L (39%), GES Furnizare S.R.L (62%), Pleșoiu Solar S.R.L (99%) și Oasis Green Energy 3 S.R.L. (100%).

Bugetul de venituri și cheltuieli pe care îl propunem pentru anul acesta este unul prudent și ține cont de toate posibilele evoluții macroeconomice, dar și la nivel de industrie. Cu toate acestea, în contextul dezvoltărilor dinamice și a provocărilor în continuă schimbare ale sectorului energetic, preconizăm că 2024 va fi un an de creștere consistentă pentru Simtel. Astfel, în 2024, ne propunem să depășim semnificativ capacitatea totală instalată în 2023, de 86 MWp, datorită centralelor electrice fotovoltaice pe care le vom construi pentru clienți, dar și pe fondul contribuției pe care o vor aduce parcurile noastre fotovoltaice. Potențialul de creștere în domeniul energiei regenerabile rămâne în continuare la un nivel ridicat având în vedere necesitatea companiilor din toate industriile din România de a efectua tranziția la energia verde. Totodată, în România există o serie de inițiative guvernamentale care sprijină astfel de investiții, precum Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectele din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Fondul de Modernizare și Electric Up 2. Luând în considerare aceste aspecte, în 2024 ne dorim să valorificăm toate oportunitățile existente în vederea continuării dezvoltării grupului și consolidării poziției de lider de piață în acest domeniu”,a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

În 2024, zona de instalare soluții la cheie de centrale fotovoltaice pentru clienții companiei, precum și cea de producție și furnizare de energie rămân în centrul strategiei Simtel, dar în paralel compania urmărește continuarea diversificării surselor de venit prin oferirea de soluții inovatoare de stocare a energiei, dezvoltarea rețelelor de stații de încărcare pentru mașini electrice, implementarea soluțiilor de măsură și control de tip Virtual Power Plant (VPP), precum și lansarea unei linii de roboți autonomi pentru curățenie industrială.

În ceea ce privește producția de energie electrică, în 2024, Simtel mizează pe potențialul parcurilor fotovoltaice proprii pe care compania le dezvoltă și operează, în special pentru că o parte dintre acestea sunt deja la stadiul gata de construcție și urmează să intre în etapa de implementare. Compania deține în prezent șase de astfel de parcuri aflate în diverse stadii de implementare – în Pleșoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia și Salonta. La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC și vor genera anual o producție de circa 100 GWh.

Totodată, pentru parcul fotovoltaic de la Giurgiu, compania a anunțat în data de 25 martie 2024 obținerea unei finanțări nerambursabile în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de aproximativ 60,6 milioane de lei (fără TVA) pentru construirea centralei electrice fotovoltaice în cadrul acestui parc. Centrala electrică fotovoltaică de la Giurgiu va avea o capacitate instalată planificată de 52 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor). Terenul pe care va fi construită centrala este deținut de companie, proiectul având obținute deja toate autorizațiile necesare pentru a demara implementarea – documentația tehnică, Avizul Tehnic de Racordare, autorizația de construire. Compania estimează că proiectul va fi finalizat în T4 2024 – T1 2025.

În ceea ce privește furnizarea de energie electrică, compania se așteaptă ca prin intermediul GES Furnizare S.R.L. (GES), entitate în care deține o participație de 62%, să continue să atragă din ce în ce mai mulți clienți. GES a reușit ca într-o perioadă foarte scurtă de la momentul obținerii licenței din partea ANRE, în ianuarie 2024, să semneze deja trei contracte pentru furnizarea de energie electrică pe o perioadă standard de 12 luni cu clienți din domenii diverse, precum producția de mase plastice, retail și operarea de spații logistice.

În ultimii patru ani, Simtel Team a proiectat și pus în funcțiune numeroase centrale electrice fotovoltaice pentru clienți din diverse industrii. Parcurile fotovoltaice pentru care Simtel furnizează servicii de Operare, Mentenanță și Service însumează peste 284 MWp instalați și produc anual 352.000 de MWh, corespondentul consumului a 106.000 de locuințe într-un an, reducând cu 217.000 de tone pe an emisiile de gaze cu efect de seră, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător și având un impact pozitiv asupra sănătății și a calității vieții comunităților, în special în zonele urbane dens populate.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021, având, în prezent, o capitalizare de piață de aproximativ 474 milioane de lei.

Despre Simtel Team

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB.

Fii la curent cu noutățile noastre

Cele mai recente știri, tehnologii și resurse de la echipa noastră.

simtel_blog_main
Simtel intră pe piața sistemelor de stocare a energiei printr-o nouă linie de business

Simtel își extinde portofoliul prin lansarea unei noi linii de business dedicată sistemelor de stocare a energiei, oferind soluții complete de consultanță, EPC (Engineering, Procurement and Construction), operare comercială, service și mentenanță

Header-LP-Women-for-Women-2024
Women for Women – Program de mentorat dedicat tinerelor din sectorul energetic

Ana Nedea, Director Strategie și Dezvoltarea Afacerii în cadrul Simtel și mentor în cadrul programului de mentorat Women for Women, declară: „Mă bucur să mă alătur programului Women for Women, un proiect prin care putem modela împreună viitorul energetic al României și al generației următoare. Într-o industrie dinamică, mentoratul este o cale prin care experiențele noastre devin un sprijin real pentru cei la început de drum, o sursă de inspirație și încredere. Am convingerea că susținerea și ghidarea tinerelor lidere vor deschide noi perspective și le vor oferi curajul de a inova. Împreună, construim o punte de cunoștințe și valori care să aducă o schimbare semnificativă în sectorul energetic. Îmi doresc ca fiecare întâlnire să fie o treaptă importantă pentru ele, către o carieră de succes și către un impact pozitiv în comunitate.”

simtel_blog_3rd
Simtel înregistrează venituri de 172,3 milioane de lei și un profit net de 6,6 milioane de lei în primele nouă luni din 2024

Simtel raportează, la nivel consolidat, venituri operaționale de 172,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2024, în scădere cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 6,6 milioane de lei, în scădere cu 60% comparativ cu primele nouă luni din 2023.

Ana Nedea ESG
Simtel la Masa Rotundă „Sustenabilitate. De la producător la consumator” – Cum sprijinim companiile să-și atingă obiectivele ESG și să câștige în noua economie verde

ESG nu este doar o obligație, ci o parte vitală a strategiei de creștere. „ESG nu mai este doar un raport necesar pentru conformitate – este noua monedă în care companiile sunt evaluate de investitori, parteneri și consumatori. Cine nu integrează ESG în ADN-ul companiei va rămâne în urmă

WhatsApp Image 2024-10-23 at 11.29.18
Workshopul Future Energy Leaders Romania din cadrul Climate Change Summit 2024 - Acțiuni necesare din partea autorităților, comunităților, companiilor, din perspectiva trilemei energetice, astfel încât România să atingă Scenariul Net Zero până în 2050.

QUANTA_SIMTEL
„Quanta. Călătorie spre începutul timpului” – Oportunitatea unică de a explora universul invizibil

Din 5 octombrie 2024, la Muzeul Geologic Național din București, publicul are ocazia să participe la una dintre cele mai captivante expoziții științifice organizate în România, „Quanta. Călătorie spre începutul timpului”. Expoziția face parte din proiectul „Descoperind Invizibilul” și celebrează două repere importante: 70 de ani de la înființarea CERN (Centre Européen pour la Recherche Nucléaire) și 25 de ani de la implicarea României în experimentul ALICE (A Large Ion Collider Experiment).

Team Building SIMTEL
Teambuilding Simtel: Valorile care ne unesc și ne impulsionează spre succes

Recent, Simtel a organizat un teambuilding într-un cadru natural, dedicat consolidării relațiilor între colegi și întăririi valorilor esențiale ale organizației. Evenimentul a fost creat pentru a stimula colaborarea și comunicarea între departamente, încurajând, totodată, spiritul de echipă și încrederea reciprocă.

simtel_blog_main
Simtel și Monsson semnează un parteneriat strategic pentru dezvoltarea de proiecte fotovoltaice și de stocare a energiei în România

Simtel (BVB: SMTL), grup de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile și Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România și Europa de Sud-Est, anunță semnarea unui parteneriat strategic ce vizează dezvoltarea, construirea și vânzarea de proiecte fotovoltaice și/sau mixte cu o capacitate totală instalată de aproximativ 150 MWp. În plus, parteneriatul urmărește și dezvoltarea de soluții de stocare a energiei electrice cu o capacitate de până la 120 MWh. Pentru realizarea acestor proiecte, cele două companii intenționează să utilizeze resurse financiare proprii, finanțare bancară, dar și alte surse de finanțare, precum obligațiuni verzi și fonduri europene.

simtel_blog_3rd
Simtel și PRIME Batteries Technology implementează un proiect inovator de stocare a energiei la Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos din Grecia

Simtel și PRIME Batteries Technology implementează un proiect inovator de stocare a energiei la Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos din Grecia

simtel_blog_main
Simtel înregistrează venituri de 98,1 milioane de lei și profit net de 6 milioane de lei în primul semestru din 2024

Simtel (BVB: SMTL), grup de inginerie și tehnologie listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, raportează, la nivel consolidat, venituri operaționale de 98,1 milioane de lei în primul semestru din 2024, în scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 6 milioane de lei, în scădere cu 9% comparativ cu primele șase luni din 2023.

Suntem aici pentru orice întrebare.