TELECOM ENGINEERING

În timp ce suntem ingineri de telecomunicații suntem și utilizatori, atât noi, cât și familiile și prietenii ori partenerii noștri, ai rețelelor Dumneavoastră. De aceea înțelegem perfect importanța, indispensabilitatea și rigoarea de care business-ul Dumneavoatră are nevoie de la noi.
Progresul tehnologic spectaculos al domeniului ne-a obligat și ne obligă permanent să fim ancorați în tot ce este nou, iar Divizia de Telecom Engineering a Simtel să fie permanent într-un proces continuu de specializare și perfecționare, pentru a putea răspunde cu tehnologia de mâine nevoilor Dvs de astăzi.
Gama largă de provocări cu care business-ul dumneavoastră se confruntă ne-a obligat să răspundem cu soluții dintre cele mai ambițioase, iar aceste experiențe și anii de activitate fac astăzi ca Simtel să fie principalul furnizor de servicii turn key pentru operatorii telecom din România.

SERVICII OFERITE

Simtel este principalul furnizor de servicii turn key pentru operatorii telecom din Romania. 

REȚELE MOBILE

TRANSPORT DE DATE

CENTRU DE DATE

ACOPERIRE GSM INDOOR

CONSTRUCȚII CIVILE

ECHIPAMENTE WIRELESS

ACOPERIRE WiFi INDOOR

ECHIPAMENTE WiFi

 

retele_small

REȚELE MOBILE

Schimbările tehnologice constante, ugrade-ul permanent și extinderea continuă a ariei de acoperire solicitate de clienții noștri sunt provocările de zi cu zi în acest domeniu. Și cum munca în industria telecom presupune o serie de riscuri privind siguranța și sănătatea în munca, asigurarea unor condiții de muncă menite să garanteze lipsa incidentelor a devenit o provocare complementară performanței.

Cei 18 ani de experiență ai diviziei telecom, precum și continua instruire și perfecționare a echipei ne permit astăzi să oferim clienților noștri un serviciu “la cheie” ce pornește de la achiziție și autorizare, la construcție, operare și mentenanță, înglobând toate fazele acestor operațiuni.

Venituri mai mari

Fiabilitate

Gestionarea ușoară a proiectelor

Siguranță din punct de vedere H&S

Costuri mai mici de întretinere

transport_small

TRANSPORT DE DATE

Clienții noștri își doresc rețele de date robuste, astfel încât riscul pierderii pachetelor de date să fie minim, iar comunicarea oamenilor cu alți oameni, dar și cu miliardele de device-uri din întreaga lume să fie sigură și operațională.

Pentru că am promis clienților noștri să le oferim astăzi solutiile de mâine, divizia noastră telecom și-a construit competențe ce ne permit astăzi să proiectăm și să construim atât rețele de transport de date prin fibră optică multimodală pentru conectarea clienților pe distanțe scurte de până în 550m, cât și prin fibră monomodală pentru conectarea clienților aflați la distantă mare.

De asemenea, asigurăm și rețele de MW pentru transportul de date prin echipamente wireless punct la punct sau punct la multipunct în benzile de frecvențe licențiate de la 6GHz până la 86 GHz și în benzile nelicențiate de 2,4GHz și 5Ghz.

Flexibilitate - găsim întotdeauna cea mai eficientă soluție în termeni de cost și calitate.

Experiență - cele câteva mii de link-uri de date implementate pe care le avem în portofoliu vă garantează succesul proiectului

Diversitate - gama variată de echipamente instalate ne ajută să înțelegem cu ușurință noile generații de echipamente

data_small

CENTRU DE DATE

Proiectarea și construcția de centre de date reprezintă de fiecare dată o provocare în sensul de a adapta la nevoile clientului dimensiunea, ușurința în gestionare și eficiența proiectului.

Pentru a fi competitivi în domeniul centrelor de date am înțeles că nu este suficient să proiectezi și să construiești, ci să “proiectezi și construiești inteligent”.
Astfel am ajuns să oferim soluții pentru a crește repede capacitatea de calcul și stocare a datelor, dar și să adaugăm noi capacități, la costuri cât mai rezonabile.

Și în cazul centrelor de date divizia telecom acoperă toată gama de servicii, începând de la proiectare, construcție, operare și mentenanță, cu o preocupare aparte pentru protecția la incendiu a camerelor tehnice și echipamentelor.

Adaptabilitate – adaptăm proiectele și construcția la nevoile fiecărui client

Simplitate – lucrați cu un singur furnizor pe toată durata proiectului

Eficiență – beneficiați de soluții inteligente la costuri rezonabile

signal_small

ACOPERIRE GSM INDOOR

Să găsim soluții care să acopere cu semnal GSM clădiri în care cu semnalul de radiofrecvență ajunge cu dificultate, respectiv cele din beton armat, sticlă sau amenajări realizate sub nivelul 0 al solului.

Începând de la partea de proiectare și până la cea de implementare, soluțiile noastre sunt gândite astfel încât proprietarul sistemului, adică operatorul de telefonie mobilă, cât și utilizatorul final, adică cel care își desfășoară activitatea în clădire, să beneficieze de servicii de comunicație de voce și date mobile la cele mai bune standarde de calitate.

Calitate - Experiența Simtel în acoperire GSM indoor garantează proprietarului sistemului, o acoperire perfectă și servicii de calitate pentru clienții săi

Flexibilitate - găsim soluții perfect adaptate la arhitectura construcțiilor și materialele din care sunt realizate

IndoorCover

ACOPERIRE WiFi INDOOR

Să reușim o acoperire de maximă calitate cu semnal WiFi în clădiri și incinte ale clienților noștri.

Proiectăm, furnizăm echipamente și implementăm rețele WiFi ținând cont ca funcționarea la parametrii optimi a rețelei Dumneavostră este vitală în zilele noastre când, fără conexiune la internet/rețeaua companiei, activitatea ar deveni practic imposibilă.

Soluțiile de monetizare a rețelei WiFi pentru centre comerciale, hoteluri, restaurante vă ajută să vă cunoașteți clienții și să veniți către ei cu oferte personalizate adaptate nevoilor acestora.

Fiabilitate - Simtel este distribuitor exclusiv în România pentru echipamentele Wi-Fi produse de Ligo Wave. Gama de echipamente Infinity de la Ligo Wave folosește un controller pentru dezvoltarea și managementul integrat al rețelei Wi-Fi.

Flexibilitate - soluțiile noastre sunt adaptate nevoilor dumneavoastră.

NFT-2acFundal

ECHIPAMENTE WiFi

Simtel este distribuitor exclusiv în România pentru echipamentele WI-FI produse de Ligo Wave.

 

 

Gama de echipamente Infinity de la Ligo Wave folosește un controller pentru dezvoltarea și managementul integrat al rețelei WI-FI.

Sunt disponibile trei modalități de configurare e rețelei: independent, controller integrat sau controller extern.

 

Proximitate
Access point-urile LigoWave au o caracteristică integrată de detectare a dispozitivelor mobile. Orice dispozitiv din raza de acoperire poate fi înregistrat cu adresa MAC și data/ora, fără nici o interacțiune cu utilizatorul. Datele sunt exportate în timp real și pot fi utilizate pentru a îmbunătăți serviciilor furnizorilor sau gestionate prin import în propria lor aplicație. Un API este disponibil la cerere. Există mai mulți parteneri tehnologici care utilizează deja funcționalitatea, inclusiv Cloud4Wi și Socifi.

lucrari_small

CONSTRUCȚII CIVILE

Fiecare proiect de construcții civile în telecomunicații poate reprezenta o provocare, fie în ceea ce privește terenul pe care urmeazș a fi amplasat, înăltimea la care se va lucra sau rezistența la diverși factori agresivi.

Cei aproape douăzeci de ani de experiență în construcția de lucrări civile destinate telecomunicațiilor, permit astăzi diviziei noastre telecom să proiecteze, autorizeze și execute toate tipurile de lucrări necesare infrastructurii de telecomunicații, în sistem turn-key.

De la proiectare (incluzând studiile necesare, topogeodezic, geologic etc), la autorizare (certificate de urbanism, avize și acorduri, autorizație de construcție), la construcția structurilor, acomodarea echipamentelor și alimentarea cu energie, fiecare fază este asigurată de oameni specializați și cu experiență specifică.

Turn-key - vă garantează usurința în gestionarea proiectelor deoarece lucrati cu un singur partener.

Flexibilitate - găsim soluții perfect adaptate la arhitectura construcțiilor și materialele din care sunt realizate.

Certificări și training-uri ale producătorilor mari de echipamente, Ericsson, ZTE, Huawei, Nokia ne ajută să înțelegem clientul și să-i oferim soluțiile necesare afacerii lui.