RENEWABLE ENERGY ECO - ENGINEERING

Știm că pentru Dvs energia regenerabilă este un business, dar și o preocupare față de planeta și resursele ei. De aceea Divizia de EcoEngeneering a Simtel este astăzi unul dintre cei mai experimentați și pregătiți profesioniști în domeniul proiectării, furnizării de echipamente și implementării de centrale fotovoltaice , asigurând totodată și mentenanța corectivă și preventivă pentru acestea și echipamentele conexe acestora.
Pentru că v-am promis că suntem ancorați la tot ce este nou în fiecare domeniu în care activăm, avem anual o prezență activă la cele mai importante expoziții, târguri și conferințe din domeniul energiei regenerabile, colaborând ca distribuitor de echipamente și soluții cu cei mai importanți producători. Și, între aceștia, ABB ne-a conferit statutul de partener oficial începând cu anul 2012.
Seriozitatea și rigoarea ingineriei ne face ca și în domeniul energiei regenerabile să fim prompți și pro-activi, garanția acestor calități venind din încrederea celor peste 58 de parcuri fotovoltaice mari din Romania și Bulgaria în care asigurăm mentenanță corectivă, cu peste 3000 de intervenții până acum. Având în grijă peste 225 MWp, suntem astăzi lideri de piață în mentenanța parcurilor fotovoltaice.

SERVICII OFERITE

Ne dorim să contribuim la creșterea calității vieții oamenilor și a mediului înconjurător. 

CONSTRUCȚIE PARCURI FOTOVOLTAICE

PARCURI
EOLIENE

STOCARE
ENERGIE

STAȚII ÎNCĂRCARE MAȘINI ELECTRICE

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

MENTENANȚĂ PREVENTIVĂ ȘI CORECTIVĂ

parcuri_fotovoltaice

CONSTRUCȚIE PARCURI FOTOVOLTAICE

Să contribuim la creșterea eficienței energetice, a producției de energie electrică din surse de energie regenerabile la nivel național, precum și la maximizarea predictibilității în domeniul energiei fotovoltaice.

Investiția clienților noștri în construcția de parcuri fotovoltaice este importantă pentru noi. Iată de ce soluțiile noastre sunt construite pe know-how de vârf, formare continuă, combinate cu peste cinci ani de experiență. Din 2012 suntem unic partener oficial ABB în România și avem echipe certificate și autorizate de ABB Italia, ABB Finlanda, SMA Germania.

Dumneavoastră veți beneficia de avantajul de a lucra cu o singură companie, soluțiile noastre fiind „turn key”.

Faptul că avem echipe proprii, înseamnă pentru parteneri și clienți că echipele de instalare lucrează în siguranță, respectă normele de H&S și cerințele de protecția mediului.

Inginerii noștri dețin certificări de specialitate de la marii producători de echipamente pentru industria fotovoltaică și suntem în permanență conectați cu noile soluții, soft-uri și îmbunătățiri oferite de către aceștia: ABB, SMA, Fronius, Victron.

panou

MENTENANȚĂ PREVENTIVĂ ȘI CORECTIVĂ

Eficienta investitiei clientilor nostri in parcuri fotovoltaice este conditionata de calitatea mentenantei preventive si corective si de aceea provocarea noastra constanta este cresterea acestei calitati.

Respectindu-ne promisiunea facuta Dvs de a va oferi cele mai moderne si eficiente solutii de mentenanta corectiva si preventiva, divizia EcoEngeneering a Simtel este astazi liderul incontestabil al acestei piete in Romania. Realizam mentenanta a 58 de parcuri fotovoltaice si avem peste 3000 de interventii in aproximativ 225 MWp din Romania si Bulgaria.

 • Furnizare de piese, componente si echipamente
 • Interventie si remediere pentru orice tip de defectiune in cel mai scurt timp
 • Monitorizare post-interventie si inchiderea lucrarilor
 • Optimizarea performantelor echipamentelor (invertoare, transformatoare)
 • Monitorizara productiei, functionalitatii echipamentelor si a evenimentelor din parc
 • Diagnostic si planificare activitati de mentenanta preventiva
 • Asigurarea nivelului optim de utilizare a echipamentelor
 • Remedierea din timp a unor defectiuni care pot afecta pe termen lung functionalitatea parcului
 • Inspectia parcurilor din punct de vedere al nivelul de siguranta – protectie la incendiu, descarcari electrice

Deorece avem peste cinci ani experienta in mentenanta preventiva si corectiva a parcurilor fotovoltaice, stim sa remediem orice problema aparuta intr-o centrala fotovoltaica;

Instruim echipele continuu, implementam cele mai noi proceduri de remediere si imbunatatire a performantelor parcurilor fotovoltaice;

Echipe proprii, insemna pentru parteneri si clienti ca echipele de instalare lucreaza in siguranta, respecta normele de H&S si cerintele de protectia mediului;

Know how-ul ne ajuta sa oferim clientilor o calitate ridicata a lucrarilor, ceea ce implica pentru client reducerea opririlor neplanificate si pierderea productiei;

eolian

PARCURI EOLIENE

Să vă putem oferi „la cheie” soluția unei investiții în energie regenerabilă, prin furnizarea de servicii de construcție, operare și mentenanță centrale eoliene, pornind de la analiză inițială și întocmirea proiectului, până la exploatarea centralelor de către beneficiar.

Fiind permanent la curent cu tehnologia și investind în resursa umană, astăzi vă putem garanta exploatarea pe termen cât mai lung a centralelor, prin adoptarea măsurilor privind creșterea calității energiei electrice produse și diminuarea cauzelor de necontinuitate a producției de energie electrică.

Productivitate crescută prin planificarea și intervenția de mentenanță corectivă (activități pentru menținerea în stare de funcționare la parametri optimi a sistemelor) și preventivă (executata la intervale predeterminate).

Predictibilitate prin faptul că deținem echipe dedicate serviciilor de mentenanță, făcând astfel ca intervențiile să fie ușor de planificat și executat, iar eficiența activității de întreținere devine ridicată.

stocare

STOCARE ENERGIE

Principala provocare în relația cu clienții noștri a fost să configurăm soluții de înmagazinare și backup al energiei, cu un design compact, care să asigure atât siguranța energetică cât și funcția de UPS, în cazul întreruperilor de tensiune de scurtă sau lungă durată din rețea.

Fideli conceptului “business engineering for business engineering” această provocare ne-a determinat ca, în timp, să oferim soluții profesioniste de stocare a energiei personalizate pentru locația și cerințele clientului, pentru a asigura independența energetică precum și prezența sursei de energie electrică în locații izolate.

Datorită faptului că putem configura pentru clienții noștri soluții personalizate, intr-o gamă largă de puteri și aplicații, utilizând diverse tehnologii, acestea pot avea aplicabilitate în autoconsumul energiei regenerabile și oferă independență energetică în cazul întreruperilor de energie electrică sau în cazul lipsei oricărei surse de energie electrică.

car

STAȚII ÎNCĂRCARE MAȘINI ELECTRICE

Să susținem crearea în România a unei infrastructuri moderne, „Infrastructura viitorului!”, bazate pe inovație, tehnologie și energie verde!

Pentru a face față acestei ambițioase provocări, astăzi suntem reprezentant oficial ABB în România, companie cu ani de experiență în crearea, instalarea și întreținerea infrastructurii de încărcare, deținând mai multe rețele de încărcare la nivel național și international. Astfel, putem să vă oferim soluții complete de instalare și întreținere a încărcătoarelor pentru mașini electrice, respectând cele mai moderne și inovative standarde.

Acoperire națională: Întrucât suntem prezenți în orice locație din România, Dvs. vă puteți bucura de o extindere durabilă și continuă a rețelei de încărcare.

Tehnologie de ultimă oră: Ca unic partener oficial în România, vă oferim șansa de a beneficia de echipamente premium oferite de ABB, unul din liderii la nivel mondial pentru infrastructura bazată pe încărcare electrică.

Personal calificat: Pentru că echipa noastră de ingineri și tehnicieni este autorizată și calificată pentru instalarea și întreținerea încărcătoarelor ABB pentru vehicule electrice, Dvs. puteți beneficia de servicii dedicate la cele mai înalte standarde de calitate.

eficienta

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

Să găsim cele mai bune soluții de eliminare a pierderilor și de sporire a eficienței energetice, optimizare a costurilor și creștere a beneficiilor.

Prin anii de experiență acumulați, astăzi putem oferi clienților noștri soluții complete fotovoltaice pentru clădiri rezidențiale și industriale. Ne ocupăm de proiectare, autorizare, achiziție și livrare de echipamente, instalare, service și mentenanță a sistemelor fotovoltaice.

Echipamentele pot fi configurate în următoarele variante:

 • On-Grid – atunci când clădirea este conectată la rețeaua electrică națională;
 • Off-Grid – atunci când clădirea nu este conectată la rețeaua electrică națională;
 • Hibrid – atunci când clădirea este conectată la rețeaua electrică națională dar există fluctuații sau întreruperi de energie electrică.

Soluțiile turn-key: vă garantează ușurința în gestionarea proiectelor deoarece lucrați cu un singur partener.

Experiența echipei: beneficiați de siguranța implementării proiectelor la timp și la standardele de calitate cerute

Experința în project management: gestionarea fiecărui proiect de către o echipă profesionistă de management, vă dă certitudinea că veți avea informații asupra stadiului lucrărilor în orice moment.